De behandeling wordt op traditionele wijze gegeven op een futon ofwel een Japans matras. Het gehele lichaam komt aan bod door middel van drukpuntmassage van duimen, vingers en handpalmen. De behandeling wordt gegeven op de blote huid maar dit is niet noodzakelijk. Wanneer u liever makkelijkzittende, dunne katoenen kleding draagt, is dit ook mogelijk en het effect van de behandeling blijft hetzelfde.
Een Shiatsubehandeling duurt ruim één uur. Voorafgaande aan de eerste behandeling wordt een intake (vraaggesprek) gehouden, om kennis te maken en een beeld te krijgen van eventuele klachten. Na de eerste behandeling worden in overleg de frequentie en aanpak van de verdere therapie bepaald. Hoe vaak er behandeld dient te worden, is afhankelijk van de ernst en de aard van de klacht.

Het is aan te raden vóór een behandeling niet te veel te eten. Na de behandeling adviseer ik u rustig aan te doen en voldoende water of kruidenthee te drinken. Dit helpt de losgemaakte afvalstoffen af te voeren.

Shiatsu biedt hulp bij ondermeer: rugklachten, vermoeidheid, schouderklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, stress, spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, burnout, overgangsklachten, allergieën en nog veel meer. Shiatsu kan zowel preventief als verzachtend en herstellend worden toegepast.