Even voorstellen

Mijn naam is Thérèse Vullinghs.
Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid te maken heeft. Mijn eigen behoefte om een zo gezond mogelijk leven te leiden ligt daaraan ten grondslag. Tot op de dag van vandaag heeft dit vroege bewustzijn geleid tot een leven vol gezondheid en vitaliteit.

Met het krijgen van mijn 3 kinderen begin jaren negentig, werd ik me steeds meer bewust van de positieve uitwerking van een simpele, moederlijke aanraking. Heel wat keren heb ik hun pijntjes weggewreven en gemasseerd. Dit heeft mijn intuïtieve gevoel van het bestaan van het zelfgenezend vermogen, dat wij allen in ons dragen, verder ontwikkeld.

Ik heb een aantal jaren in Spanje gewoond en gewerkt. Omringd door prachtige Spaanse natuurgebieden heb ik veel inspiratie opgedaan. Daar is mijn interesse gewekt voor natuurgeneeskundige processen.

In 2007 startte ik de vijfjarige HBO opleiding tot Natuurgeneeskundig Shiatsu Therapeut aan de DSA (Dutch Shiatsu Academy) in Baarn. In januari 2010 behaalde ik mijn Shiatsu-masseur diploma en na afronding van deze inspirerende opleiding in juni 2012 ben ik gediplomeerd Natuurgeneeskundig Shiatsu Therapeut.

De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de natuurlijke geneeskunst (NWP). Door het lidmaatschap van deze beroepsvereniging zal in de meeste gevallen uw behandeling geheel of gedeeltelijk vanuit een aanvullende verzekering vergoed worden.

Tijdens de opleiding wordt de nadruk gelegd op de mens in zijn totaliteit. Naast de Shiatsu-therapie volgens de Namikoshi methode, maken vakken als Traditionele Chinese Geneeskunde, Westerse geneeskunde, Natuurgeneeskunde, voedingsleer en psychologie de opleiding tot een waardevolle combinatie van Westerse- en Oosterse tradities.

Tokujiro Namikoshi is de grondlegger van deze vorm van Shiatsu. In 1957 werd de Namikoshi Shiatsu behandelmethode, als enige vorm van Shiatsu, officieel erkend door het Ministerie van Volksgezondheid in Japan en geïntegreerd in de reguliere gezondheidszorg.